OVER MIJ

I do not seek, I find.
It is a risk, a holy adventure.
The uncertainty of such ventures can only be taken on by those,
who feel safe in insecurity,
who are lead in uncertainty, in guidelessness,
who let themselves be drawn by the target
and do not define the target themselves.
Pablo Picasso

Ik zoek niet, ik vind

Met mijn camera ga ik keer op keer het avontuur aan, zonder dat ik weet wat ik tegen ga komen. Zonder oordeel of verwachting ga ik op pad en zie ik momenten ontstaan. Ik ben er nooit naar op zoek, maar ik vind de momenten en ze vinden mij. Ik laat ze ontstaan, leg ze vast vanuit mijn gevoel en kom zo met prachtige tastbare herinneringen thuis. Wat dat betreft ben ik een echte romanticus. Vergeet even de rozenblaadjes en het kaarslicht. Net als de romantici uit de 18e en 19e eeuw, neem ik de subjectieve ervaring als uitgangspunt. Intuïtie, emotie, spontaniteit en verbeelding staan centraal in mijn manier van werken. Hierdoor kan ik volledig opgaan in jullie dag van de liefde en maak ik met iedereen een connectie. Met kalmte omarm ik het onverwachte van de dag. Met het vermogen om mee te gaan in het natuurlijke verloop, de hartslag en energie van elke bruiloft, vind ik altijd het meest creatieve en emotionele aspect van het moment. Ik focus me op jullie, jullie verhaal en de schoonheid van jullie connectie. Dit inspireert me om te blijven durven dromen en door te gaan met cinematische storytelling door mijn lens. Het resultaat is een visueel liefdessprookje dat op een unieke en artistieke manier de ware essentie van jullie viering van de liefde laat zien.

“Where there is love. There is life."

- Mahatma Gandhi

Jullie liefdesverhaal vastgelegd, zoals jullie je het herinneren

Ik vind niets mooiers dan twee mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven met elkaar te delen. Geen enkele bruiloft is hetzelfde, geen verhaal is identiek. Maar één ding hebben ze gemeen: de liefde. Om hiervan getuige te mogen zijn, is voor mij een eer en een privilege. Ik hou ervan om bruiloften vast te leggen met een open hart en blik.

Mijn beste beelden komen voort uit oprechte emoties, zijn vol van leven, en ze maken het verhaal van jullie grote dag compleet. Omdat ik vanuit intuïtie meedeins op de dynamiek van de dag, zijn ze bovendien bezield. Zo geven ze weer hoe jullie de dag echt beleefd hebben en hoe jullie je gevoeld hebben. Ik combineer mijn kennis en ervaring, waarbij ik rekening houd met compositie, de juiste hoek en lichtgebruik, met het onverwachte. Ik sta altijd open voor de authentieke momenten terwijl ik er alles aan doe om jullie je op je gemak te laten voelen, zodat jullie de beste versie van jezelf kunnen zijn op deze bijzondere dag.

Om omringd te zijn met zoveel gelukkige mensen die de liefde vieren, geeft mij positieve energie en veel plezier in mijn werk. Ik wil de échte, pure momenten vangen. Vaak zijn dat the moments in-between. Het zijn precies die kleine dingen die achteraf zo groots en waardevol voor jullie blijken te zijn. Die jullie voor altijd zullen koesteren. Die laatste kus van een vader die zijn dochter weggeeft, de moeder die net de traan van de bruid haar wang veegt voordat de make-up uitloopt, spontane lachjes, een ondeugend kind dat stiekem het lekkers van de taart snoept, een tedere aanraking, liefdevolle omhelzingen, trotse blikken naar elkaar. Ik mis geen moment, ik ben het liefst de eerst aanwezige bij de voorbereidingen in de ochtend en de laatste persoon op de dansvloer. En als het nodig is kruip ik door de modder voor het ultieme shot.

Tijdens de laatste dans lag ze zelfs op de grond voor een meesterlijke foto van ons en enkele gasten om ons heen.
Helemaal geweldig!

Rob (35) & Inge (38), Geleen

Waarom ik heb gekozen voor het vastleggen van bruiloften

Op de kleuterschool riep ik al dat ik bruidsfotograaf wilde worden toen twee klasgenootjes in het speelkwartier deden alsof ze gingen trouwen. De liefde voor beeld bloeide pas echt op toen ik als puber concerten en festivals ging bezoeken. Wat ik daar had meegemaakt wilde ik voor altijd vasthouden. In donkere concertzaaltjes begon mijn carrière als fotograaf, waardoor ik blind kan werken in allesbehalve ideale lichtomstandigheden en als geen ander kan inspelen op onverwachte gebeurtenissen. In 2015 won ik met mijn popfotografie, na twee keer eerder genomineerd te zijn geweest de Rob Acda Foto Award.

In mei 2017 studeerde ik af aan de prestigieuze opleiding aan de Fotoacademie. Tijdens en na die studie heb ik de meest uiteenlopende opdrachten gedaan. De ziekte en uiteindelijk het overlijden van mijn vader in 2018 hebben me doen realiseren hoe belangrijk het is me te focussen op wat echt belangrijk is en op wat echt betekenis voor me heeft. Voor mij is dat het fotograferen van het mooie in het leven en dat vast willen leggen als een blijvende herinnering. Het is het terugkerende thema in mijn vrije werk dat ik regelmatig exposeer en wil uit gaan brengen in boekvorm. Het is mijn talent om de schoonheid te zien in de kleine dingen. Ik ben eigenlijk een dichter die schrijft met licht, poëtisch gezegd. Voor mij zit de magie in het maken van beelden, van de gewone, maar de toch zo mooie dingen, waar een ander zo aan voorbij zou lopen. Of het nu een idyllisch watertje met treurwilgen naast een studentenflat is, de rimpels in het gezicht van een oude Mexicaan die zijn hele levensverhaal vertellen, een vervallen schuur in een spookstad, een verliefd Aziatisch koppel dat poseert bij iconische bezienswaardigheden in Parijs of jullie bruiloft.

Ik zoek het niet op, ik vind het. Ik zie en ik weet het vervolgens te vangen met mijn camera. Vanwege mijn liefde voor analoge fotografie en de techniek, heb ik goed leren kijken voordat ik een beeld maak en weet ik precies wat ik doe met mijn camera. Daarom kan ik volledig vertrouwen op mijn expertise en heb ik steeds maar één shot nodig. Want die is raak. Altijd.

De romanticus in mij besefte door het verlies van mijn vader, dat ik zelf nooit beelden van mijn eigen bruiloft zal hebben met hem erop. Ondanks dat dat enorm verdrietig is, geeft niets anders meer zin aan mijn leven dan mijn gave en liefde voor beeld met jullie te mogen delen en jullie de allermooiste trouwfoto’s of -film te mogen geven. Daarom richt ik mij, naast mijn vrije werk, enkel op bruiloften, omdat ik geloof dat die focus op één specialisatie noodzakelijk is om het allerbeste uit mezelf en mijn werk te halen.

Het vastleggen van een bruiloft gaat voor mij veel verder dan mooie shots maken. Ik wil beelden maken die van betekenis zijn, jullie steeds opnieuw raken, tot de verbeelding spreken en die jullie mee terug nemen naar die prachtige dag waarop de liefde voluit werd gevierd. Bovendien wil ik foto’s maken die jullie als een waar kunstwerk aan de muur willen hangen, die samen in een schitterend album of film jullie eigen liefdessprookje vormen. Voor nu, maar juist ook voor later. Beelden zonder houdbaarheidsdatum. Ik zie het moment voor me waarop jullie met de kleinkinderen de ervaring van jullie trouwdag herbeleven met hen, en het geluk zij zullen voelen wanneer hun opa en oma liefdevol naar elkaar lachen. Zie jij het ook voor je?

Ja, ik zie het voor me!

“The meaning of life is to find your gift.
The purpose of life is to give it away.”

- Pablo Picasso

Nominaties & Awards

Publicaties

Real wedding gepubliceerd op Zankyou I Shoot Weddings Luxe Trouwfotografie


Wil je verzekerd zijn van een ontspannen bruiloft en alle kostbare herinneringen aan jullie grote dag? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op