MEEST GESTELDE VRAGEN

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen door bruidsparen over trouwfotografie, trouwfilms en trouwen in het buitenland.
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Boekingsproces
Neem contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking. In een videocall van 30-45 minuten breng ik jullie wensen en verwachtingen in kaart. Na afloop ontvangen jullie een uitgebreide offerte. Zijn we na het gesprek allebei enthousiast en voelen we een klik? Dan kunnen jullie mij boeken en na ontvangst van de aanbetaling staat jullie trouwdatum definitief vast in mijn agenda.
Dat doe ik met alle liefde. Maar wel pas nadat ik jullie heb gesproken en we allebei overtuigd zijn dat we een match zijn. Nadat ik van jullie een aanbetaling van heb ontvangen staat jullie trouwdatum definitief vast in mijn agenda. In een videocall van 30-45 minuten maken we geheel vrijblijvend kennis met elkaar en breng ik jullie wensen en verwachtingen in kaart. Na afloop ontvangen jullie geheel vrijblijvend een offerte op maat. Vervolgens kunnen jullie mij boeken en zet ik jullie trouwdatum definitief vast in mijn agenda na ontvangst van jullie aanbetaling.
Mijn pakketprijzen starten vanaf 1595 euro, inclusief 6 uur fotografie fine art mini-album van 20 bij 20 cm met 20 pagina's*. Elke bruiloft is uniek en elk bruidspaar heeft andere wensen. Deze wensen breng ik graag voor jullie in kaart tijdens een kennismakingsgesprek. In een videocall van 30-45 minuten maken we geheel vrijblijvend kennis met elkaar en breng ik jullie wensen en verwachtingen in kaart. Na afloop ontvangen jullie een uitgebreid plan voor het vastleggen van de herinneringen aan jullie bruiloft. Hierbij ontvangen jullie ook speciaal voor jullie op maat gemaakte pakketprijzen.

In verband met het Corona-virus is het momenteel mogelijk om mij korter te boeken dan 6 uur tegen een gereduceerd tarief op alle dagen in de maanden oktober t/m april (laagseizoen) en op zondag t/m woensdag in het hoogseizoen.
Nee, helaas ben ik alleen te boeken voor aaneengesloten uren. Het is dus niet mogelijk om mij voor een aantal uren in de ochtend in te plannen en dan pas weer in de avond bijvoorbeeld.
Op al mijn diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing. Omdat elke bruiloft uniek is en elk bruidspaar andere wensen heeft, worden deze specieke afspraken vastgelegd met een opdrachtbevestiging in de vorm van een contract. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn en staan al onze afspraken zwart op wit. Jullie trouwdatum staat defitinief vast in mijn agenda na ontvangst van een aanbetaling.


Werkwijze
Ik streef naar tijdloze, ingetogen elegantie en schoonheid. Ik benader een bruiloft alsof ik er zelf onderdeel van ben en bekijk het niet vanaf een afstand. Alleen zo kan ik het gevoel van elke trouwdag meenemen in mijn beelden. Alleen zo zullen ze de tand des tijds doorstaan. Ik verlang ernaar om de hele essentie van jullie viering van de liefde in elk beeld te vatten, altijd klaar om de ontspanknop in te drukken tijdens de speciale momenten en om zo herinneringen te creëren voor generaties die volgen.
Er zijn een heleboel goede bruidsfotografen en videografen in de wereld. Vanaf het moment dat ik de camera in handen pak, zet ik mijn betrokkenheid en vermogen om een echte connectie te maken met de mensen die ik fotografeer of film, in. De ontspannenheid en het gevoel van comfort die hierdoor ontstaan, stellen me zo in staat om de echte momenten vast te leggen, waarbij iedereen zich op zijn best voelt. Ik steef ernaar om beelden te maken die intiem zijn en om momenten te creëren waar jullie niet merken dat jullie gefotografeerd worden. Ik heb de zeldzame eigenschap dat ik heel creatief ben maar tegelijkertijd de techniek beheers. Ongeacht de omstandigheden, van zonnestralen bij zonsondergang tot het schaarse licht op de dansvloer, ik kan er op een ontspannen manier mee omgaan zodat elke bruiloft op haar mooist wordt weergegeven. Met mijn positiviteit en rustige energie, kalmeer ik graag de vlinders van de zenuwen in jullie buik. Ik bereid elke bruiloft op elke mogelijke manier voor. Ik neem de tijd om jullie goed te leren kennen, zodat ik weet wie jullie zijn, wat jullie wensen zijn en wat jullie belangrijk vinden. Zo kan ik voor jullie het maximale uit de fotografie of videografie van jullie dag halen. Ik sta jullie bij met advies op het gebied van tijdsplanning van jullie grote dag, licht op de locaties, en meer.
Ondanks alle voorbereidingen kom ik met open blik naar de bruiloft. Klaar om te documenteren wat zich voor mijn ogen ontvouwt. Ik laat me inspireren door de schoonheid van het moment, de gasten, het licht, de manier waarop de wind speelt met de sluier, de manier waarop het bloemenmeisje onbevangen bloemblaadjes in het gangpad strooit. Niets van dat alles kun je plannen en ik kijk altijd uit naar die kleine ogenblikken van magie. Ik gedraag me als een kameleon, omdat ik mijn bruidsparen alles wil geven: prachtige portretten, de emoties, de levendige en soms zelfs losbandige partyfoto’s, de onverwachte momenten tussendoor, samen met beelden van details en de aankleding van de dag. Ik ben subtiel en onopvallend aanwezig, maar wanneer nodig, bijvoorbeeld tijdens de fotoshoot, zal ik zeker aanwezig zijn. Ik ben in de eerste plaats beeldend kunstenaar en ik schat compositie, lichtgebruik en nuances van bewegingen constant in. Ik wil dat mijn beelden in balans zijn, echt aanvoelen met een vleugje kunstzinnigheid. Ik leg de momenten op een natuurlijke manier, zoals ze zijn vast, als een poëtische documentairemaker.
Familieportretten zijn net zo waardevol als de spontane momenten op jullie bruiloft. Jullie trouwdag is een unieke gelegenheid waarop al jullie dierbaren samen zijn. De uitgelezen kans om ze samen eens goed op de foto te zetten. Dus natuurlijk maak ik ook de formele groepsportretten. Sterker nog, dit zijn de foto’s waar ik me het meeste op voorbereid en waar de meeste afspraken over gemaakt worden. Afhankelijk van jullie wensen denk ik graag met jullie mee om deze foto’s zo dynamisch en spontaan mogelijk te maken.
Ik hou ervan om echte momenten vast te leggen, dus zie de trouwreportage als een klein avontuur. Het liefst ga ik met jullie een stukje wandelen op zoek naar mooie plekjes en goed licht. Gaandeweg fotografeer of film ik jullie, op een ontspannen manier. Wanneer nodig zal ik kleine aanwijzingen geven om zo tot een nog beter beeld te komen. Maar vaak is dat helemaal niet nodig. Door de ongedwongen sfeer ontstaan de mooiste momenten vanzelf. Toch niet gerust? Boek dan een verlovingsshoot om alvast te wennen aan mijn manier van werken en de camera. Het is tevens een extra moment om elkaar beter te leren kennen. De foto’s zullen fantastisch tot hun recht komen op jullie save-the-date-kaarten of trouwuitnodiging.


Praktische zaken
Nee, natuurlijk is dat geen probleem. Ik ben werkzaam in heel Nederland en België en reken hiervoor geen reiskosten of reistijd. Ik ben ook beschikbaar voor bruiloften in het buitenland. Informeer naar de mogelijkheden door het aanvraagformulier onderaan deze pagina in te vullen.
Het lijkt me fantastisch om jullie bruiloft in het buitenland vast te leggen. Kijk voor meer informatie op de pagina Trouwen in het buitenland of neem contact met mij op.
Eén geruststelling: ik ben nog nooit ziek geweest op een trouwdag. Ik doe er altijd alles aan om zo gezond mogelijk te blijven. Mocht er zich een keer iets voordoen waardoor ik te echt te ziek ben om jullie bruiloft vast te leggen of mocht er iets anders aan de hand zijn zoals een sterfgeval in mijn directe omgeving, dan beschik ik over een groot netwerk aan collega's waaruit ik altijd een vervanger kan putten. Zelfs last minute.
Vanaf 2020 fotografeer ik alle bruiloften met een camera met een dubbel kaartslot. Hiermee wordt elke foto op twee aparte geheugenkaarten opgeslagen. Halverwege jullie bruiloft maak ik alvast een back-up van de beelden op een externe harde schijf. Als de planning het toelaat maak ik later op de dag het liefst nog een back-up. Zodra ik thuis ben van jullie trouwdag maak ik een dubbele back-up van alle beelden: een op een externe harde schijf en een op mijn NAS. Zo ben ik er zeker van dat jullie prachtige trouwfoto’s niet verloren kunnen gaan.
Ik werk altijd met twee camera’s, zodat ik niet van lens hoef te wisselen. Omdat ik altijd twee camera’s bij me heb zal het nooit gebeuren dat ik jullie bruiloft niet kan vastleggen door een defect aan mijn apparatuur. Bovendien beschik ik over een ruim arsenaal aan lenzen waardoor ik nooit in de problemen zal komen mocht er een objectief stuk gaan. Mocht er ondanks al deze voorbereidingen toch nood aan de man zijn, kan ik altijd last minute iets lenen van een collega of apparatuur huren in een fotospeciaalzaak.
Het weer is – zeker in Nederland – niet te voorspellen. Ik bespreek daarom altijd jullie mogelijke locaties – zowel binnen als buiten – voor jullie trouwreportage tijdens ons kennismakinggesprek. Het liefst werk ik buiten met natuurlijk licht, dus als jullie planning het toelaat maken we de foto’s tussen de buien door. Het is altijd een goed idee om een binnenlocatie als back-up op het oog te hebben, just in case, maar trouwfoto’s in de regen kunnen ook heel spectaculair zijn.
Ik zal altijd houder blijven van het auteursrecht op de beelden (foto en film). Dit betekent dat jullie beelden op geen enkele wijze niet mogen veranderen door er bijvoorbeeld in te snijden, filters overheen te gebruiken en ze niet mogen verkopen. Jullie mogen de beelden uiteraard wel delen op social media, zolang jullie mijn naam erbij vermelden of erin taggen. En natuurlijk mogen jullie de foto’s ook laten afdrukken voor persoonlijk gebruik.


Extra diensten
Het is zeker mogelijk dat ik samen met een collega-fotograaf of videograaf naar jullie bruiloft kom. Zo kunnen er op hetzelfde moment uit verschillende hoeken beelden geschoten worden van jullie grote dag. Tijdens een vrijblijvende kennismaking kunnen we de mogelijkheden bespreken.
Het is mogelijk dat ik jullie bruiloft fotografeer en een volledige opname maak van jullie ceremonie inclusief audio. Willen jullie dat ik zowel de fotografie als de videografie verzorg voor jullie bruiloft, is dat zeker bespreekbaar. Of dit mogelijk is is onder andere afhankelijk van de grootte van jullie bruiloft en jullie specifieke wensen. Dit bespreek ik graag met jullie tijdens een kennismakingsgesprek.
Ik kan me goed voorstellen dat jullie bij het boeken van mij als fotograaf nog niet alle details voor jullie grote dag concreet hebben. Dus het kan altijd gebeuren dat jullie tot de conclusie komen dat jullie mij er toch langer bij willen hebben of dat jullie het fijn vinden om de dag vanuit meerdere standpunten vastgelegd te hebben door een tweede fotograaf. Tot twee weken voor jullie bruiloft kunnen jullie mij laten weten dat jullie extra uren, een second shooter of een andere dienst willen bijboeken.
Ik ga graag met jullie op pad om een mooie verlovingsreportage van jullie te schieten. Dit kan in de vorm van foto's maar ook als verlovingsfilm. Zo kunnen jullie alvast aan mij, mijn manier van werken en de camera wennen. De foto’s zullen zeker prachtig tot hun recht komen op jullie trouwuitnodiging. Voor 475 euro boeken jullie de verlovingsshoot. Kijk voor meer informatie op de pagina Verlovingsshoot.
Ja, een same-day slideshow voor op jullie trouwfeest is bij te boeken als extra dienst. Jullie dienen wel zelf te zorgen voor een scherm en/of beamer.
Mocht er geen passende foto bij de preview zitten voor het bedankkaartje, laat dit me dan zo snel mogelijk weten. Ik begrijp uiteraard dat jullie niet pas na 5 weken een kaartje willen sturen aan jullie lieve gasten. Dus ik zoek dan met alle liefde een andere foto voor het bedankkaartje voor jullie uit. Ook is het mogelijk om op jullie trouwdag zelf al een bedankkaartje te laten drukken. Afhankelijk van jullie wensen kan ik hiervoor ook een ontwerp aanleveren dat vooraf door jullie is goedgekeurd. Op de dag zelf voeg ik dan een trouwfoto toe aan het kaartje zodat het meteen naar de drukker kan. Het is raadzaam om dit ook goed af te stemmen met jullie ceremoniemeester of weddingplanner. Jullie zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de kaartjes bij de drukker. Ik kan natuurlijk geen enkel moment van jullie dag missen.


Na jullie bruiloft
Dezelfde avond nog ontvangen jullie 3 foto's geoptimaliseerd voor social media, klaar om te delen met jullie dierbaren. Binnen 3 na jullie werkdagen ontvangen jullie nog een preview van 10 tot 15 jullie trouwfoto's, zodat jullie alvast kunnen beginnen met nagenieten. Uiterlijk vier weken later ontvangen jullie een zeer ruimte selectie aan mooi bewerkte foto's, in mijn unieke stijl. De levertijd van trouwfilms ligt tussen de 6 en 8 weken.
Nee, ik maak altijd een ruime selectie aan trouwfoto's die zorgvuldig gekozen is, zodat jullie echt geen momenten missen. Ook is de trouwfilm het eindproduct waarin de beelden met zorg zijn gekozen. Jullie kunnen geen aanspraak maken op het ruwe materiaal of andere beelden opvragen dan opgeleverd.
Nee, zeker niet. De RAW-bestanden die uit mijn camera komen zijn nog geen eindproduct en moeten daarom altijd nog gecorrigeerd worden op kleur, contrast en belichting. Bovendien is de manier waarop ik de beelden bewerk onderdeel van mijn unieke stijl en handtekening in de foto’s of film. Ze gaan daarom niet eerder de deur uit zonder bewerking.
Het zou mij enorm veel tijd schelen als ik het bewerken van de beelden uit zou besteden. Maar ik zie het editen van de foto’s of film als onderdeel van mijn unieke handtekening in mijn werk. Hiermee hou ik vast aan een klassieke en tijdloze benadering van mijn werk en zwicht ik niet voor trends die vervliegen. Ook de beelden die door de second shooter zijn gemaakt, bewerk ik zelf. Zo ontstaat er een eenheid in stijl van de beelden van jullie bruiloft.
Ik geloof 100% in het vangen van jullie natuurlijke schoonheid. Ik ben van mening dat dit de beste representatie is van wie jullie echt zijn. Mocht het zo zijn dat je op je trouwdag een enorme puist of muggenbult op je voorhoofd hebt, haal ik die met alle liefde weg. Dus geen zorgen daarover. Maar daar blijft het ook bij. Poriën, rimpeltjes en oneffenheden die gewoon bij je horen laat ik onaangeraakt.Wil je persoonlijk antwoord op jouw vragen en ontdekken hoe jouw bruiloft op de mooiste manier vastgelegd kan worden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op

Neem contact op