BRUIDSFOTOGRAFIE

Ik leg jullie liefde vast met mijn hart

Jullie bruiloft is een inspirerend verhaal en er is niets mooiers dan twee mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven samen door te brengen. Ik ben er het liefst de hele dag bij als jullie fotograaf. Zo kan ik het complete verhaal vertellen in beeld en de tijd nemen om een connectie te maken met jullie gasten. Zo kan ik me nog meer inleven, met jullie meevoelen en meegaan met de energie van jullie dag van de liefde. Hierdoor weet ik als geen ander de kostbare momenten tijdens jullie bruiloft vast te leggen.

Na verloop van tijd zullen jullie herinneringen vervagen. Dit is het moment waarop jullie terug kunnen kijken naar jullie trouwfoto’s. Ze zullen jullie terugbrengen naar die mooie dag waarop jullie de liefde zo uitbundig vierden. Zo blijft jullie bruiloft altijd levend. Ik vind het een eer om deze dierbare herinneringen voor jullie vast te mogen leggen.

Ik neem maar een beperkt aantal bruiloften per jaar aan. Zo kan ik jullie mijn volledige aandacht geven en garandeer ik de beste exclusieve beelden. Geven jullie mij het vertrouwen om jullie liefdesverhaal met mijn hart vast te leggen? Gaan jullie dit avontuur met mij aan?

Wanneer ik jullie trouwdag fotografeer, betekent dit...

Dat jullie vanaf het eerste contact tot ver na jullie bruiloft volledig ontzorgd worden.

Tijdens een videogesprek kijken we of we een wederzijdse klik hebben, geef ik antwoord op al jullie vragen en breng ik jullie wensen en verwachtingen in kaart. Na afloop ontvangen jullie een pakketprijzen op maat, volledig afgestemd op jullie bruiloft. In de aanloop naar jullie grote dag hebben we regelmatig contact en tijdens een persoonlijke ontmoeting bespreken we de dagplanning en de details van jullie bruiloft.

Ik sta altijd voor jullie klaar om jullie vragen te beantwoorden en jullie bij te staan met tips en advies. Ik denk graag met jullie mee over de dagplanning, locaties voor de trouwreportage, wat we het beste kunnen doen als het onverwacht zou regenen, hoe we de groepsfoto’s het beste kunnen aanpakken en nog veel meer!

Indien gewenst ga ik met jullie meekijken op jullie trouwlocatie en heb ik contact met jullie weddingplanner of ceremoniemeester om alle details van jullie grote dag goed op elkaar af te stemmen. Ook ontvangen jullie van mij een fotografiechecklist die afgestemd is op jullie bruiloft. Zo weten jullie precies waar jullie aan kunnen denken om het beste resultaat uit jullie trouwfoto's te halen. Ook na jullie grote dag ben ik er voor jullie om de kostbare herinneringen aan jullie grote dag voor altijd een plek in jullie hart te geven.

Dat jullie bruiloft wordt vastgelegd door een professional met veel ervaring

Mijn fotografiecarrière begon in 2007 als concertfotograaf in de meest donkere concertzaaltjes die je je maar kunt voorstellen. Hierdoor weet ik raad met elk soort lichtsituatie en ben ik getraind in het vangen van de onverwachte momenten.

Ik zie hoe momenten zich ontvouwen doordat ik kan invoelen in het moment en meega in de energie van jullie grote dag. Ik vang die kleine, op het moment haast onbeduidend lijkende gebeurtenissen. Omdat ik weet dat ze later zoveel voor jullie betekenen.

In mei 2017 ben ik afgestudeerd aan de Fotoacademie en sinds 2019 focus ik me als beeldmaker uitsluitend, naast mijn vrije werk, op het vastleggen van bruiloften. Ondanks mijn diploma vind ik het belangrijk om mezelf als fotograaf en ondernemer te blijven ontwikkelen. Daarom volg ik met regelmaat workshops en cursussen, bezoek ik relevante seminars en spar ik van tijd tot tijd met verschillende coaches. Alleen zo kan ik jullie het beste blijven geven.

Dat jullie veel foto's ontvangen van jullie bruiloft, bewerkt in mijn unieke tijdloze stijl

Dezelfde avond nog ontvangen jullie 3 trouwfoto's geoptimaliseerd om te delen met jullie dierbaren en op social media. Binnen 3 werkdagen bruiloft ontvangen jullie een preview van 10 tot 15 beelden van jullie grote dag zodat jullie alvast kunnen beginnen met nagenieten.

Uiterlijk vier weken later ontvangen jullie een zeer ruimte selectie aan mooi bewerkte foto's, in mijn unieke tijdloze stijl, waardoor jullie in de jaren die komen gaan altijd het gevoel en de sfeer van jullie bruiloft kunnen terughalen. Jullie kunnen altijd rekenen op minimaal 400 foto's. Ik wil jullie namelijk zoveel mogelijk herinneringen geven. Afhankelijk van het aantal geboekte uren en de omvang van jullie bruiloft zullen dit veel meer foto's zijn.

De foto's ontvangen jullie digitaal, op de hoogst mogelijke resolutie, zonder logo's of beveiliging, vrij voor eigen gebruik. Jullie ontvangen ook een slideshow van jullie mooiste trouwfoto's onder begeleiding van passende muziek. Zo leuk om te delen op jullie social media of te tonen aan jullie dierbaren! Met liefde verzorg ik ook prints in een luxe bewaarbox of ingelijste foto's voor aan de muur.

Dat jullie altijd een prachtig handgebonden trouwalbum ontvangen

Wist je dat een trouwalbum hoort bij de tien dingen die iemand sowieso uit zijn brandend huis zou redden? Ongeacht het aantal uren fotografie dat jullie afnemen, jullie ontvangen altijd een luxe fine-art trouwalbum.

Ik adviseer jullie graag over het maken van keuzes in formaat, afwerking en extra's. De precieze uitvoering van het album, zoals extra's pagina's, bewaarboxen, of ouderalbums, bekijken we na jullie bruiloft.

Jullie mogen altijd je eigen selectie aan beelden uitzoeken voor het album, al help ik jullie hierbij natuurlijk graag. Jullie mogen er ook voor kiezen om de eerste selectie volledig aan mij over te laten.

Pas na jullie volledige goedkeuring gaat het ontwerp naar de drukker. Wat is er nou mooier dan jullie liefdessprookje terug te kunnen kijken in een luxe fine art album? Alle albums zijn handgebonden, flat-lay, geprint op echt fotopapier, en van hoge kwaliteit waardoor het generaties meegaat. Een blijvende herinnering. Niet alleen voor nu, maar zeker ook voor later.Persoonlijk hechten wij veel waarde aan foto’s die niet alleen de gebeurtenissen, maar ook de sfeer van deze gebeurtenissen vastleggen. Joséphine heeft dit knap gedaan. Haar foto’s hebben de emoties van de dag op een mooie manier weten te vangen. De foto’s geven weer hoe de dag écht was. Daarnaast is de focus van de foto’s mooi scherp, ook bij de foto’s van de ceremonie in de schaars belichte kerk. Joséphine heeft ook mooi gebruik gemaakt van licht-donker contrast, waardoor sommige details extra worden benadrukt.

Victor (31) & Sandra (30), Eindhoven

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen door bruidsparen over trouwfotografie.
Klik op de vraag om het antwoord te lezen.
Klik hier voor een volledig overzicht van alle meest gestelde vragen op het gebied van trouwfotografie en videografie.

Welke foto’s kunnen we verwachten als we jou inhuren als bruidsfotograaf?
Ik streef naar tijdloze, ingetogen elegantie en schoonheid. Ik benader een bruiloft alsof ik er zelf onderdeel van ben en bekijk het niet vanaf een afstand. Alleen zo kan ik het gevoel van elke trouwdag meenemen in mijn beelden. Alleen zo zullen ze de tand des tijds doorstaan. Ik verlang ernaar om de hele essentie van jullie viering van de liefde in elk beeld te vatten, altijd klaar om de ontspanknop in te drukken tijdens de speciale momenten en om zo herinneringen te creëren voor generaties die volgen.
Er zijn een heleboel goede bruidsfotografen in de wereld. Vanaf het moment dat ik de camera in handen pak, zet ik mijn betrokkenheid en vermogen om een echte connectie te maken met de mensen die ik fotografeer, in. De ontspannenheid en het gevoel van comfort die hierdoor ontstaan, stellen me zo in staat om de echte momenten vast te leggen, waarbij iedereen zich op zijn best voelt. Ik steef ernaar om beelden te maken die intiem zijn en om momenten te creëren waar jullie niet merken dat jullie gefotografeerd worden. Ik heb de zeldzame eigenschap dat ik heel creatief ben maar tegelijkertijd de fototechniek beheers. Ongeacht de omstandigheden, van zonnestralen bij zonsondergang tot het schaarse licht op de dansvloer, ik kan er op een ontspannen manier mee omgaan zodat elke bruiloft op haar mooist wordt weergegeven. Met mijn positiviteit en rustige energie, kalmeer ik graag de vlinders van de zenuwen in jullie buik. Ik bereid elke bruiloft op elke mogelijke manier voor. Ik neem de tijd om jullie goed te leren kennen, zodat ik weet wie jullie zijn, wat jullie wensen zijn en wat jullie belangrijk vinden. Zo kan ik voor jullie het maximale uit de fotografie van jullie dag halen. Ik sta jullie bij met advies op het gebied van tijdsplanning van jullie grote dag, licht op de locaties, en meer.
Ondanks alle voorbereidingen kom ik met open blik naar de bruiloft. Klaar om te documenteren wat zich voor mijn ogen ontvouwt. Ik laat me inspireren door de schoonheid van het moment, de gasten, het licht, de manier waarop de wind speelt met de sluier, de manier waarop het bloemenmeisje onbevangen bloemblaadjes in het gangpad strooit. Niets van dat alles kun je plannen en ik kijk altijd uit naar die kleine ogenblikken van magie. Ik gedraag me als een kameleon, omdat ik mijn bruidsparen alles wil geven: prachtige portretten, de emoties, de levendige en soms zelfs losbandige partyfoto’s, de onverwachte momenten tussendoor, samen met beelden van details en de aankleding van de dag. Ik ben subtiel en onopvallend aanwezig, maar wanneer nodig, bijvoorbeeld tijdens de fotoshoot, zal ik zeker aanwezig zijn. Ik ben in de eerste plaats beeldend kunstenaar en ik schat compositie, lichtgebruik en nuances van bewegingen constant in. Ik wil dat mijn beelden in balans zijn, echt aanvoelen met een vleugje kunstzinnigheid. Ik leg de momenten op een natuurlijke manier, zoals ze zijn vast, als een poëtische documentairemaker.
Mijn pakketprijzen starten vanaf 1595 euro inclusief 6 uur fotografie en een fine art mini-album. Elke bruiloft is uniek en elk bruidspaar heeft andere wensen. Neem daarom geheel vrijblijvend contact met mij op. In een videocall van 30-45 minuten kennis met elkaar en breng ik jullie wensen en verwachtingen in kaart. Na afloop ontvangen jullie een op maat gemaakte offerte, waarbij al jullie wensen en verwachtingen zijn meegenomen. Zo weten jullie exact waar jullie aan toe zijn. In verband met het Corona-virus is het momenteel mogelijk om mij korter te boeken dan 6 uur tegen een gereduceerd tarief op alle dagen in de maanden oktober t/m april (laagseizoen) en op zondag t/m woensdag in het hoogseizoen.
Nee, natuurlijk is dat geen probleem. Ik ben werkzaam in heel Nederland en België en reken hiervoor geen reiskosten of reistijd. Ik ben ook beschikbaar voor bruiloften in het buitenland. Vrijblijvend jullie wensen en verwachtingen bespreken? Boek het Betoverend Beeldplan en ontvang een plan afgestemd op jullie bruiloft inclusief pakketprijzen op maat.
Ik hou ervan om echte momenten vast te leggen, dus zie de trouwreportage als een klein avontuur. Het liefst ga ik met jullie een stukje wandelen op zoek naar mooie plekjes en goed licht. Gaandeweg fotografeer ik jullie, op een ontspannen manier. Wanneer nodig zal ik kleine aanwijzingen geven om zo tot een nog beter beeld te komen. Maar vaak is dat helemaal niet nodig. Door de ongedwongen sfeer ontstaan de mooiste momenten vanzelf. Toch niet gerust? Boek dan een verlovingsshoot om alvast te wennen aan mijn manier van werken en de camera. Het is tevens een extra moment om elkaar beter te leren kennen. De foto’s zullen fantastisch tot hun recht komen op jullie save-the-date-kaarten of trouwuitnodiging.
Familieportretten zijn net zo waardevol als de spontane momenten op jullie bruiloft. Jullie trouwdag is een unieke gelegenheid waarop al jullie dierbaren samen zijn. De uitgelezen kans om ze samen eens goed op de foto te zetten. Dus natuurlijk maak ik ook de formele groepsportretten. Sterker nog, dit zijn de foto’s waar ik me het meeste op voorbereid en waar de meeste afspraken over gemaakt worden. Afhankelijk van jullie wensen denk ik graag met jullie mee om deze foto’s zo dynamisch en spontaan mogelijk te maken.
Als jullie een bruiloft hebben met meer dan 100 gasten is het zeker aan te raden een tweede fotograaf erbij te boeken zodat jullie bruiloft volledig gecoverd wordt. Bij een kleiner aantal gasten is dit niet nodig, maar als jullie toch graag een tweede fotograaf erbij willen kan dat natuurlijk. Ik bespreek deze en al jullie andere wensen graag tijdens onze kennismaking. Neem hiervoor contact met mij op.
Trouwfotografie in combinatie met een volledige registratie van de ceremonie inclusief audio kan in principe altijd. In het geval van een highlightfilm of documentaire trouwfilm hangen de mogelijkheden af van jullie specifieke wensen en de omvang van jullie bruiloft. Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van trouwfilms en videografie van jullie bruiloft.
Jullie wensen en verwachtingen breng ik in kaart tijdens onze kennismaking. Tijdens een videocall van 30-45 minuten maken we geheel vrijblijvend kennis met elkaar en na afloop ontvangen jullie een uitgebreide offere afgestemd op jullie bruiloft. Daarna kunnen jullie besluiten om mij te boeken.

Neem contact met mij op om een kennismaking in te plannen.
Dat doe ik met alle liefde. Maar wel pas nadat we elkaar ieder geval telefonisch gesproken hebben en we allebei overtuigd zijn dat we een match zijn. Nadat ik van jullie een aanbetaling van heb ontvangen staat jullie trouwdatum definitief vast in mijn agenda.
Op al mijn diensten zijn algemene voorwaarden van toepassing. Omdat elke bruiloft uniek is en elk bruidspaar andere wensen heeft, worden deze specieke afspraken vastgelegd met een opdrachtbevestiging. Zo weten we allebei waar we aan toe zijn en staan al onze afspraken zwart op wit.
Het lijkt me fantastisch om jullie bruiloft in het buitenland vast te leggen. Kijk voor meer informatie op de pagina Trouwen in het buitenland.
Het weer is – zeker in Nederland – niet te voorspellen. Ik bespreek daarom altijd jullie mogelijke locaties – zowel binnen als buiten – voor jullie trouwreportage tijdens ons kennismakinggesprek. Het liefst werk ik buiten met natuurlijk licht, dus als jullie planning het toelaat maken we de foto’s tussen de buien door. Het is altijd een goed idee om een binnenlocatie als back-up op het oog te hebben, just in case, maar trouwfoto’s in de regen kunnen ook heel spectaculair zijn.
Nee, zeker niet. De RAW-bestanden die uit mijn camera komen zijn nog geen eindproduct en moeten daarom altijd nog gecorrigeerd worden op kleur, contrast en belichting. Bovendien is de manier waarop ik de beelden bewerk onderdeel van mijn unieke stijl en handtekening in de foto’s. Ze gaan daarom niet eerder de deur uit zonder bewerking.
Het zou mij enorm veel tijd schelen als ik het bewerken van de beelden uit zou besteden. Maar ik zie het editen van de foto’s als onderdeel van mijn unieke handtekening in mijn werk. Hiermee hou ik vast aan een klassieke en tijdloze benadering van mijn werk en zwicht ik niet voor trends die vervliegen. Ook de beelden die door de second shooter zijn gemaakt, bewerk ik zelf. Zo ontstaat er een eenheid in stijl van de beelden van jullie bruiloft.
Ik geloof 100% in het vangen van jullie natuurlijke schoonheid. Ik ben van mening dat dit de beste representatie is van wie jullie echt zijn. Mocht het zo zijn dat je op je trouwdag een enorme puist of muggenbult op je voorhoofd hebt, haal ik die met alle liefde weg. Dus geen zorgen daarover. Maar daar blijft het ook bij. Poriën, rimpeltjes en oneffenheden die gewoon bij je horen laat ik onaangeraakt.
Ik werk altijd met twee camera’s, zodat ik niet van lens hoef te wisselen. Omdat ik altijd twee camera’s bij me heb zal het nooit gebeuren dat ik jullie bruiloft niet kan vastleggen door een defect aan mijn apparatuur. Bovendien beschik ik over een ruim arsenaal aan lenzen waardoor ik nooit in de problemen zal komen mocht er een objectief stuk gaan. Mocht er ondanks al deze voorbereidingen toch nood aan de man zijn, kan ik altijd last minute iets lenen van een collega of apparatuur huren in een fotospeciaalzaak.
Ik fotografeer alle bruiloften met een camera met een dubbel kaartslot. Hiermee wordt elke foto op twee aparte geheugenkaarten opgeslagen. Halverwege jullie bruiloft maak ik alvast een back-up van de beelden op een externe harde schijf. Als de planning het toelaat maak ik later op de dag het liefst nog een back-up. Zodra ik thuis ben van jullie trouwdag maak ik een dubbele back-up van alle beelden: een op een externe harde schijf en een op mijn NAS. Zo ben ik er zeker van dat jullie prachtige trouwfoto’s niet verloren kunnen gaan.
Eén geruststelling: ik ben nog nooit ziek geweest op een trouwdag. Ik doe er altijd alles aan om zo gezond mogelijk te blijven. Mocht er zich een keer iets voordoen waardoor ik te echt te ziek ben om jullie bruiloft vast te leggen of mocht er iets anders aan de hand zijn zoals een sterfgeval in mijn directe omgeving, dan beschik ik over een groot netwerk aan collegafotografen waaruit ik altijd een vervanger kan putten. Zelfs last minute.
Ik kan me goed voorstellen dat jullie bij het boeken van mij als fotograaf nog niet alle details voor jullie grote dag concreet hebben. Dus het kan altijd gebeuren dat jullie tot de conclusie komen dat jullie mij er toch langer bij willen hebben of dat jullie het fijn vinden om de dag vanuit meerdere standpunten vastgelegd te hebben door een tweede fotograaf. Tot twee weken voor jullie bruiloft kunnen jullie mij laten weten dat jullie extra uren, een second shooter of een andere dienst willen bijboeken.
Nee, helaas ben ik alleen te boeken voor aaneengesloten uren. Het is dus niet mogelijk om mij voor een aantal uren in de ochtend in te plannen en dan pas weer in de avond bijvoorbeeld.
Ik ga graag met jullie op pad om een mooie verlovingsreportage van jullie te schieten. Zo kunnen jullie alvast aan mij, mijn manier van werken en de camera wennen. De foto’s zullen zeker prachtig tot hun recht komen op jullie trouwuitnodiging. Voor 375 euro boeken jullie de verlovingsshoot. Kijk voor meer informatie op de pagina “Verlovingsshoot”.
Mocht er geen passende foto bij de preview zitten voor het bedankkaartje, laat dit me dan zo snel mogelijk weten. Ik begrijp uiteraard dat jullie niet pas na 4 weken een kaartje willen sturen aan jullie lieve gasten. Dus ik zoek dan met alle liefde een andere foto voor het bedankkaartje voor jullie uit. Ook is het mogelijk om op jullie trouwdag zelf al een bedankkaartje te laten drukken. Afhankelijk van jullie wensen kan ik hiervoor ook een ontwerp aanleveren dat vooraf door jullie is goedgekeurd. Op de dag zelf voeg ik dan een trouwfoto toe aan het kaartje zodat het meteen naar de drukker kan. Het is raadzaam om dit ook goed af te stemmen met jullie ceremoniemeester of weddingplanner. Jullie zijn namelijk zelf verantwoordelijk voor het ophalen van de kaartjes bij de drukker. Ik kan natuurlijk geen enkel moment van jullie dag missen.
Ik zal altijd houder blijven van het auteursrecht op de foto’s. Dit betekent dat jullie foto’s op geen enkele wijze niet mogen veranderen door er bijvoorbeeld in te snijden, filters overheen te gebruiken en ze niet mogen verkopen. Jullie mogen de foto’s uiteraard wel delen op social media, zolang jullie mijn naam erbij vermelden of erin taggen. En natuurlijk mogen jullie de foto’s ook laten afdrukken voor persoonlijk gebruik.