Verlovingsshoot Mark & Michelle

In het maisdoolhof Meerstand en Balloërveld

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 2 november, 2019


Verlovingsshoot Drenthe Trouwfotografie door I Shoot Weddings Joséphine Kurvers

Michelle en Mark zijn inmiddels ruim vier jaar samen. Ze kennen elkaar al langer, van de Albert Heijn waar ze allebei werkten. Terwijl Michelle en ik vaak zaten te giebelen achter de kassa als er weer eens een knappe man aan onze loopband verscheen, had Mark vanachter de servicebalie allang een oogje op Michelle. Met een groepje collega’s gingen ze na werktijd regelmatig hardlopen, waardoor de twee steeds meer bevriend raakten. Na een avond film kijken bij Michelle durfde Mark eindelijk te bekennen wat hij voor haar voelde. Zijn geluk kon niet op want het was wederzijds. Inmiddels wonen ze al een hele tijd samen en is het tijd voor de volgende stap. Afgelopen mei heeft Mark zijn Michelle ten huwelijk gevraagd. Volgend jaar, in september, is de grote dag en zullen zij elkaar het ja-woord geven.

Toen Michelle aangaf dat Mark nog niet zo goed kon poseren, ging ik de uitdaging meteen aan. Ik werk namelijk vanuit de overtuiging dat je voor mooie foto’s niet hoeft te poseren. Met de verlovingsshoot wilde ik Mark en Michelle laten zien dat je op een ontspannen manier prachtige foto’s kunt maken. Vooraf deelde ik een aantal ideeën die ik had voor locaties voor de shoot. Het maisdoolhof in Meerstad leek hen tof. Ze hadden hier altijd al eens heen willen gaan, vertelden ze me.

Maar omdat deze plek weinig variatie biedt qua setting stelde ik voor om nog een tweede locatie te kiezen. Dat werd een natuurgebied in de buurt van Assen. Tijdens een van de laatste warme en zonnige dagen van september trokken we eropuit. In het doolhof bleek Michelle een uitstekende kaartlezer te zijn. Zo kon ik zonder op de route te hoeven letten, uitkijken naar de mooiste plekjes in het doolhof en bekijken waar het zonlicht precies goed was voor de foto’s. Tijdens het fotograferen liet ik het stel door het doolhof wandelen en bleef ik tegen ze praten. Zo waren ze zo min mogelijk bezig met de camera en kon ik ze onbevangen fotograferen.

Wij hebben een geweldig leuke loveshoot gehad met Joséphine om te oefenen voor onze bruidsshoot. Het was voor ons voor het eerst dat we samen op de foto gingen, maar door haar voelden wij ons snel op ons gemak. Ze is een gedreven en professionele fotograaf met een unieke stijl. Met haar ruime ervaring en unieke stijl heeft ze onze liefde prachtig vastgelegd. De foto’s gaan we gebruiken voor onze trouwkaart.

Michelle (27) & Mark (32), Groningen

Na een kledingwissel vertrokken we richting Assen terwijl de zon al langzaam begon te zakken. Perfect voor dit gedeelte van de shoot, want zo vlak voor zonsondergang heb je de allermooiste gouden zonnestralen. Mijn favoriete licht om in te werken. Ik gaf het verloofde stel subtiele aanwijzingen om naar elkaar te kijken en lieve dingen in elkaars oor fluisteren. De liefde tussen de twee was voelbaar en zo makkelijk om vast te leggen. Zonder te poseren. Geen twijfel mogelijk dat het helemaal goed gaat komen met de foto’s op hun bruiloft.

Wil je net als Mark en Michelle ook zo'n mooie verlovingsshoot doen? Lees meer over de mogelijkheden en mijn werkwijze op de pagina over:

Verlovingsshoots