Kleine intieme bruiloft van Fearn en Charlie in Groningen

Dolverliefd koppel omringd door hun dierbaren in Café de Sleutel

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 23 september, 2019Begin mei maakte ik kennis met Fearn & Charlie. Ze komen allebei uit Den Haag en hebben elkaar daar ook leren kennen. Maar Charlie woont en werkt al een tijd in Groningen. Fearn is haar grote liefde achterna gereisd en bij haar komen wonen in het noorden. Op de meest populaire trouwdatum van dit jaar, 19 september 2019, zijn zij met elkaar getrouwd te midden van hun dierbare familie en vrienden.

Als ik hen op de grote dag weer ontmoet, is hun huis waar we kennisgemaakt hebben bijna leeg. De twee dames hebben besloten om terug te keren naar Den Haag. Het gemis van waar ze vandaan komen is te groot. Iets wat ik maar al te goed herken, als Limburgse die inmiddels al 12 jaar in Groningen woont.

In Café de Sleutel vindt de ceremonie en het feest plaats. Dit eeuwenoude pand, waarin lang vervlogen tijden voelbaar zijn, past goed bij de intieme setting van deze bruiloft. Fearn wordt door haar vader en stiefvader weggegeven. Als ze het gangpad aflopen, schiet Charlie helemaal vol. Ik voel hoe verrast ze is, nu ze haar aanstaande vandaag voor het eerst ziet in haar trouwjurk. Die blik in haar ogen vol liefde voor haar Fearn is goud waard en ik kan niet anders dan dit op beeld vast te leggen.

Het koppel heeft er bewust voor gekozen om deze speciale dag in klein gezelschap te vieren. Alleen de allerbelangrijkste mensen zijn er vandaag, die mensen die de meiden altijd door dik en dun hebben gesteund. Daarom heeft het bruidspaar er ook voor gekozen om een van Fearns beste vriendinnen het huwelijk te laten voltrekken. En hun lieve hondje Spike komt de ringen brengen als de twee elkaar het ja-woord geven.

Na deze mooie ceremonie verzamelen alle gasten zich in de benedenzaal. Vol trots begeleidt Charlie Fearn naar beneden zodat ze niet over haar jurk struikelt . Als ze dan als kersvers echtpaar de zaal stralend binnenkomen, wordt het glas geheven. Terwijl het zonlicht haast filmisch door de eeuwenoude ramen naar binnen valt geven twee vriendinnen van het koppel een hartverwarmende speech. Na het aansnijden van de overheerlijke red velvet taart verplaatst het gezelschap zich naar buiten om daar echt van het zonnetje te kunnen genieten.

Ik neem Fearn en Charlie mee naar de achterkant van het café om mooie trouwfoto’s van hen samen te maken. Verderop bij de brug met zicht op het Lage der A vervolgen we de shoot. Later voegen zich familieleden en vrienden toe aan dit tafereel. Als de twee bruiden staan te wachten op een nieuw groepje voor de foto’s, vergeten ze even alles om zich heen. Ze hebben alleen nog maar oog voor elkaar. Dit zijn de momenten waar ik op wacht. Ik weet dat ze altijd komen en er altijd zullen zijn. Hoe mooi je als fotograaf een persoon of koppel ook kunt neerzetten, de échte spontane momenten, wanneer niemand meer op mij let, zijn het allermooist. Als ze daar dan zo staan, zie ik alles samenvallen: de liefde, de trots, het zonlicht achter hen. Alles klopt.

Als de zon langzaam achter de pakhuizen langs de gracht verdwijnt, is het tijd voor het diner. Grappige en ontroerende verhalen over het bruidspaar door Charlies beste vriend en Fearns stiefvader maken de avond compleet. Na de eerste dans gaan alle remmen los op de dansvloer om de liefde tussen Fearn en Charlie eens echt goed te vieren. Aan het einde van de avond vormt iedereen bij de uitgang een haag met sterretjes om het bruidspaar uit te zwaaien.

Leveranciers van deze bruiloft


De trouwfoto's

Bekijk de trouwfoto's van Fearns en Charlies bruiloft hieronder:

Benieuwd naar hoe ik jullie grote dag kan vastleggen? Plan geheel vrijblijvend een digitale date met me in en ontvang een fotografieplan op maat voor jullie bruiloft, zodat geen enkele herinnering verloren gaat

Laat je betoveren