Editorial Bridal Shoot in Balloërveld

Model Jessica schittert tijdens het gouden uur in een bruidsjurk met 3D-bloemen ontworpen door bridal designer Eline van Zwol

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 1 oktober, 2019Vorig jaar heb ik Eline ontmoet toen zij op zoek was naar een fotograaf voor het fotograferen van een van haar bruidsjurken. In de tussentijd blijken we het ook vriendschappelijk goed met elkaar te kunnen vinden en is onze samenwerking uitgegroeid tot een hechte vriendschap.

Ons model Jessica krijgt op de eerste shootdag een ontwerp aan met 3D-bloemen. Ze zijn allemaal met de hand op de jurk gezet. Echt monnikenwerk. Eline stylet het haar van Jessica, terwijl de pasafgestudeerde visagiste Derya de make-up doet. Beiden zijn de hele middag in de weer om het model om te toveren tot een prachtige bruid. Voor Jessica is dit haar eerste shoot, wat het voor haar extra spannend maakt. Eline heeft haar man aan het werk gezet om voor ons te koken. Zo kunnen we met een goed gevulde buik op pad. We gaan fotograferen op de heide van het Balloërveld in de buurt van Assen. Eenmaal aangekomen komen we tot de conclusie dat het niet handig is om Jessica op hoge hakken over de hei te laten lopen. Eline besluit aan te kloppen bij het eerste het beste huis bij de plek waar we geparkeerd hebben. Of we schoenen kunnen lenen. Een allervriendelijkste meneer leent ons een paar slippers en dan zijn we helemaal klaar om mooie plekjes uit te zoeken om Jessica in Eline’s ontwerp te fotograferen.

Als ik Eline zo hoogzwanger over het pad zie waggelen, heb ik stiekem met haar te doen. Is zij nou een nog grotere doorzetter dan ik, vraag ik me af. Ik lach in mezelf en besef dat ik op dit gebied mijn gelijke heb gevonden.


Gelukkig kan Eline nu een beetje ontspannen en komt het harde werken op het model en mij aan. Om Jessica haar zenuwen wat te kalmeren laat ik haar eerst een paar keer heen en weer lopen en zetten we haar favoriete muziek op. Zo kan ze mij en de camera even vergeten. Ze lijkt haast een sprookjesachtige danseres op Sensation White als ik haar vraag dansende bewegingen te maken. Dan gaat het allemaal vanzelf en alsof dat nog niet genoeg is, breekt op deze lang bewolkte lentedag vlak voor zonsondergang de zon alsnog door. Jessica baadt in het gouden licht. Ik maak nog een aantal detailshots van de jurk, waarna we de shoot afronden en de geleende slippers terugbrengen. Met een geheugenkaart vol prachtige shots gaan we tevreden naar huis.

De volgende dag kan onze shoot van de tweede jurk helaas niet doorgaan. Eline is opgenomen in het ziekenhuis met weeën. Het kleintje lijkt te willen komen, maar gelukkig bevalt ze toch pas negen weken later van een wolk van een zoon. We pakken de draad gauw weer op zodra Eline er klaar voor is. In de tussentijd spreken we gezellig af om bij te kletsen en blijven we elkaar natuurlijk inspiratie doorsturen voor toekomstige fotoshoots, want die gaan er ongetwijfeld komen.

Wil je erachter komen hoe ik de onvergetelijke herinneringen aan jullie bruiloft ga vastleggen? Plan dan een digitale kennismaking met mij in en ontvang geheel vrijblijvend een plan volledig afgestemd op jullie bruiloft.

Laat je betoveren