Editorial Bridal Shoot in Drents Museum

Met een prachtig ontwerp van bruidsontwerper Eline van Zwol

Door Joséphine Kurvers | I Shoot Weddings


Geplaatst op 5 september, 2019


Styled Bridal Shoot in Drents Museum Assen door I Shoot Weddings Trouwfotografie

Op een zwoele zomeravond in juni 2018 ontmoet ik Eline van Zwol in Assen. Ze is bridal designer en voor het fotograferen van een van haar bruidsjurken zocht ze een fotograaf. Ik zag de oproep voorbijkomen op Facebook en haar bericht wekte mijn nieuwsgierigheid. Haar concept sprak me ontzettend aan en ik kon aan haar bericht merken dat ze erg creatief en eigenzinnig is. Met zulke mensen werk ik graag samen, maar ik twijfelde of ze wel met mij zou willen samenwerken. Op dat moment staat namelijk alleen mijn afstudeerwerk van de Fotoacademie online en dat is allesbehalve modisch. Toch besluit ik haar een bericht te sturen omdat ik het niet los kan laten. Ze reageert positief en ziet in mijn werk dat ik een goed oog heb voor mijn omgeving. Dus we spreken af om persoonlijk kennis te maken.

Op een zwoele zomeravond in juni 2018 ontmoet ik Eline van Zwol in Assen. Ze is bridal designer en voor het fotograferen van een van haar bruidsjurken zocht ze een fotograaf. Ik zag de oproep voorbijkomen op Facebook en haar bericht wekte mijn nieuwsgierigheid. Haar concept sprak me ontzettend aan en ik kon aan haar bericht merken dat ze erg creatief en eigenzinnig is. Met zulke mensen werk ik graag samen, maar ik twijfelde of ze wel met mij zou willen samenwerken. Op dat moment staat namelijk alleen mijn afstudeerwerk van de Fotoacademie online en dat is allesbehalve modisch. Toch besluit ik haar een bericht te sturen omdat ik het niet los kan laten. Ze reageert positief en ziet in mijn werk dat ik een goed oog heb voor mijn omgeving. Dus we spreken af om persoonlijk kennis te maken.

Drie dagen na onze ontmoeting vindt de shoot plaats. Omdat we alleen in het uur voor openingstijd binnen kunnen fotograferen voel ik toch wat gezonde spanning. Eline heeft veel moeite gedaan om deze locatie te regelen en er is weinig tijd, dus wil ik dit moment niet verprutsen. Het houdt me scherp. Ook voor het prachtige model Ashley is het spannend, omdat dit haar eerste shoot is. Samen met Eline weet ik haar gelukkig snel op haar gemak te doen voelen, waardoor we even later al mooie shots hebben. We kunnen allemaal opgelucht ademhalen. Eline had blijkbaar ook enorm lopen stressen over de shoot. We hebben de smaak te pakken en besluiten aan de achterkant van het museum in de tuin nog wat foto’s te maken. Daar is een grote witte trap waar we Ashley op laten poseren. Automobilisten die voorbij rijden weten niet wat ze zien en toeteren uitgebreid naar ons knappe model. Als een echte professional laat ze zich niet van de wijs brengen, waardoor de foto’s op de trap het concept compleet maken.

Inmiddels, ruim een jaar later, kan ik je vertellen dat ik Eline tot een van mijn dierbaarste vriendinnen reken. We hebben veel gemeen, hebben dezelfde visie en dezelfde smaak. De dood van mijn vader, haar zware zwangerschap, de geboorte van haar zoon; het heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik haar heb leren kennen, door eigenlijk het versturen van een simpel bericht als reactie op haar oproep. Nooit had ik kunnen denken dat er iets als dit uit voort zou komen. Dat we ook nog op een toffe manier kunnen samenwerken is de kers op de taart. Zo zie je maar weer.

Willen jullie vrijblijvend bespreken wat ik voor jullie kan betekenen voor jullie bruiloft en een fotografieplan op maat ontvangen? Plan dan een digitale date met me in.

Plan een vrijblijvende kennismaking